Linka wewnętrzna od drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • antonio82
    Drive
    • 2010
    • 65

Zamieszczone przez kamila
    Zamieszczone przez lonerr
    Odpowie mi ktoś o cenę tej imprezy szkoleniowej ?? bo na maila przez cały dzień nie otrzymałem odpowiedzi ....

Z tego co wiem to koszt I stopnia wynosi ok.140 zł. Ale trzeba to potwierdzić
    też tyle płaciłem szkolenie było 24.01
  • tomekbog
    Classic
    • 2008
    • 16

Mam pytanie czy jak chce zmienić linkę od klamki wewnętrznej to musze odkręcić cały zamek. Wczoraj miałem przykrą przygode gdy podchodze do mojej octav i nie mogę otworzyć drzwi od kierowcy ani z zewnątrz ani wewnątrz. przy próbie od środka linka się zerwała i teraz niewiem jaka byla przyczyna zablokowania się tego zamka.
    Czy miał ktoś już może takie problemy???

Komentarz

• mamaj12
      RS
      • 2009
      • 1956
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Do wymiany linki zamka demontować nie trzeba. Zdejmujesz boczek, wpinasz linkę do zamka, do klamki, zakładasz boczek i po sprawie. No chyba, że coś w zamku się stało.
      obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
      wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• kristos4
        Classic
        • 2007
        • 5

Witam.
        Z tym wpięciem i po sprawie to nie tak szybko. Też zerwała mi się linka od klamki wewnętrznej od kierowcy. Wyciągnąć starą jakoś dałem radę ale włożyć nowej już nie. Niestety nie dysponuję czytelnym schematem zamka i nie wiem w co mam celować, czy jest tam jakieś ucho, oczko czy jakaś inna cholera.
        Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Za ewentualne przekierowanie również

Komentarz

• mamaj12
          RS
          • 2009
          • 1956
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

No nie tak hop siup, ale jest to do zrobienia. Sam w całości tego nie robiłem, ale aktywnie asystowałem. Teraz przypomina się, że chyba trzeba było poluzować na śrubach lub w ogóle odkręcić zamek. gimnastyki trochę było z wpinaniem linki w zamek, ale udało się.
          obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
          wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• gregor6
            Rider
            • 2008
            • 488
            • Volkswagen

Tutaj jest fotorelacja z wymiany zamka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=3836. Ja na tej podstawie wymieniałem linkę. Poszło bez problemów.

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

tomekbog

Przy wymianie linki postępujesz tak:

1) Zdjecie boczka
              2) wypięcie starej linki
              3) zamocowanie nowej linki ( pancerza w mocowaniu) z jednej strony
              4) następnie na otwartych drzwiach zobaczysz 2 sruby imbusowe/gwiazdki mocujące zamek
              odkręcasz je.
              5) od srodka pociągnij zamek (3-4 cm) w kierunku silnika zobaczysz taką dzwigienke na którą mocujesz linkę
              6) Składasz w odwrotnej kolejnosci

PS: Wymiana jest dosyc prosta nic nie idzie popsuc po drodze. Moim zdaniem nie da się zaczepić linki bez poluzowania zamka. Przed rozebraniem załatw sobie takie gwiazdki/imbusy na które jest mocowany zamek (co bypotem problemu nie było) Dodam ze linka na allegro to wydatek 11 PLN. Jak cos to pisz na prv. Jeszcze jedno, zdjecie wziete z OCP mysle ze za prawa autorskie mnie ktos (czyt. Chudy) nie scignie :szeroki_usmiech
              Załączone pliki
              Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• kristos4
                Classic
                • 2007
                • 5

Serdeczne dzięki. powinno się teraz udać

Komentarz

Pracuję...